Winamp
Dobrodošli na zvaničnu stranicu Zlatar radija. Od sada nas možete slušati i putem interneta.

Pare za devet medija

15. Mart, 2017 - 09:49 | Postavio: Administrator

slika Tročlana komisija predložila raspodelu tri miliona dinara,a odluku će doneti predsednik opštine.

Devet medija - novine, radio i TV stanice i portali, od 18, koliko ih je učestvovalo na zimus raspisanom konkursu, dobiće tri miliona dinara iz budžeta opštine Nova Varoš namenjenih javnom informisanju.

Komisija je, prema nezvaničnim rezultatima, u utorak predložila raspodelu sredstava: 900.000 dinara za „Varoške novine“, 700.000 za TV Priboj, po 350.000 Radio-Zlataru i Glasu zapadne Srbije iz Čačka, 250.000 za PP medija iz Prijepolja, 200.000 za TV „Melos“ iz Kraljeva, po 100.000 Agenciji „Beta“ iz Beograda i TV „Ekran Sandžak“ iz Novog Pazara, a 50.000 dinara za Udruženje slepih i slabovidih iz Užica. Konačnu odluku doneće predsednik opštine.

U komisiji za sprovođenje postupka dodele finansijskih sredstava iz budžeta SO Nova Varoš u 2017. godini za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja bili su predstavnici novinarskih udruženja – Biljana Kuzmanović iz Užica i Vladimir Ilić iz Čačka i Milinko Šaponjić, član Opštinske uprave.

Kao i u sličnim prilikama, čula su se prva reagovanja, uglavnom nezadovoljstva na predložene sume, ali i čuđenja na „ključ raspodele“ i kako su se na spisku našli neki mediji za koje ovde malo ko zna. Negoduje se i što će pare dobiti oni koji „s mene na uštap“ pokrivaju novovarošku opštinu, površno obrađuju teme, uglavnom birane po svom nahođenju, a zanemaruju čitave delatnosti i oblasti života.

Više pojedinosti saznaće se iz rešenja o dodeli sredstava i obrazloženja zašto su pojedini projekti prihvaćeni.Трочлана комисија предложила расподелу три милиона динара, а одлуку ће донети председник општине..

Izvor:D.Gagričić